Forum Latwe Gotowanie Strona Główna Latwe Gotowanie
jak ugotowac cos w 30 minut
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

JAPONIEC

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> CIASTA KRUCHE i PÓŁKRUCHE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frytqq
Administrator
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:25, 16 Maj 2008    Temat postu: JAPONIEC

JAPONIEC


Składniki:

40 dag maku
20 dag margaryny
7-9 jajek
30 dag cukru
9 dużych łyżek kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olejek migdałowy
bakalie
1 kg jabłek


Sposób wykonania:

Mak sparzyć, przepuścić przez maszynkę. Żółtka,cukier,masło utrzeć, dodać mak, starte na tartce jarzynowej jabłka,kaszę mannę, bakalie i ubitą pianę z jajek. Wszystko wymieszać. Wyłożyć do średniej wielkości tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec ok. 1 godz. To jest ciasto bez spodu ale można go zrobić również na cienkim biszkopcie wcześniej lekko podpieczonym.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> CIASTA KRUCHE i PÓŁKRUCHE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin